Gustul Franței

Clătitele sunt un preparat arhicunoscut foarte ușor de pregătit. Nu se știu prea multe despre originea lor însă. Mulți spun că o prințesă pe nume Suzette ar fi cerut unui bucătar să gătească un desert nou cu care să îl impresioneze pe rege. Alții spun că un tânăr bucătar de 15 ani ar fi încercat să gătească ceva, dar datorită lipsei de experiențe, a creat clătita așa cum o știm noi astăzi. Un lucru este sigur însă: clătita este un preparat nelipsit din orice bucătărie românească. În ceea ce privește modul de preparare, clătitele sunt foarte ușor de gătit. Ingredientele principale sunt făina, ouăle, laptele, la care se pot adăuga diferite esențe și alte ingrediente care să dea produsului final un anumit gust.

Care ar fi totuși avantajele clădirii unei afaceri care se ocupă cu prepararea și vânzarea de clătite? În primul rând, prepararea clătitelor este simplă și nu necesită folosirea unor aparate sofisticate. Aveți nevoie doar de o cameră sau un spațiu unde să depozitați plită electrică sau pe gaz pentru clătite Krampouz și unde să preparați clătitele. Ingredientele sunt puține și nici nu aveți nevoie de un frigider mare pentru a le depozita. Laptele îl puteți cumpăra de dimineață și folosi în aceeași zi, fără a fi nevoie să fie depozitat la rece încontinuu. În cazul în care doriți să umpleți clătitele cu anumite sosuri sau să le gătiți altfel, veți avea nevoie de mai multe ingrediente și așadar și de locuri de depozitare. Pentru clătitele simple însă, nu aveți nevoie de un spațiu mare pentru a le găti. Plita electrică sau pe gaz pentru clătite poate fi pusă pe o masă și folosită oricând, așadar spațiul de depozitare nu trebuie să fie foarte mare.

În ceea ce privește prepararea clătitelor, aceasta nu necesită multe ustensile. O plită electrică/gaz pentru clătite, ca de exemplu cele vândute de compania Krampouz, câteva boluri și un tel pentru amestecarea tuturor ingredientelor sunt destule. Dacă doriți să le umpleți cu sos de ciocolată, brânză sau diferite gemuri, veți avea nevoie și de câteva tacâmuri și alte ustensile asemănătoare. Per total însă, numărul ustensilelor și a ingredientelor este mult mai mic în cazul clătitelor decât în cazul altor preparate care necesită cuptoare și alte astfel de sisteme de gătit. Din acest punct de vedere, o afacere ce se bazează pe prepararea și vânzarea de clătite este una foarte profitabilă.

Plitele electrice sau pe gaz vândute de Krampouz sunt cele mai folosite pentru prepararea clătitelor. Compania și-a construit o reputație prin aceste produse, în unele zone din Franța de exemplu numele acesteia devenind sinonimă cu plita pentru clătite. Produsele lor sunt recunoscute mondial pentru calitatea lor, ceea ce înseamnă că o investiție într-o astfel de plită este una foarte profitabilă. Costurile plitei și a celorlalte ustensile pentru gătirea clătitelor se amortizează foarte repede deoarece acest preparat se face rapid și se vinde la fel de repede. Așadar nu există riscul de a investi într-o plită electrică Krampouz și de a nu recupera investiția făcută. Dimpotrivă, amortizarea costurilor inițiale se face foarte repede.

Puteți începe afacerea gătind simplu clătite umplute cu diferite gemuri și sosuri precum cel de ciocolată și cel de caramel. În timp însă puteți dezvolta afacerea creând diferite preparate din clătite. Există clătite cu carne, clătite servite ca și desert și multe altele. Desigur, pentru asta veți avea nevoie de cuptoare și alte ustensile, dar și profitul va fi pe măsură. În total, adăugarea diferitelor produse din și cu clătite la meniul vă poate mări afacerea și profitul.

Așadar, avantajele unei afaceri construite în jurul clătitelor sunt foarte multe. În primul rând, nu necesită o investiție majoră în afară de plita electrică sau pe gaz pentru clătite de la Krampouz, iar în al doilea rând sunt ușor de preparat și pot fi folosite pentru crearea a tot felul de alte preparate. Amortizarea costurilor se face foarte repede, așadar investiția în plita electrică sau pe gaz nu este una pe termen lung, ci pe termen scurt. Vă veți recupera banii investiți foarte repede în comparație cu alte afaceri și puteți chiar să faceți profit din prima lună de vânzare.