În căutarea perfecțiunii

Cafeaua, este un voiaj, unul foarte lung în cele 4 dimensiuni : timp, șpațiu, cultura și gust. Susținută de cultura Mărei Mediterane, s-a răspîndit în întreaga lume; ea combină gusturi, leagă tradiții , contribuie la stiluri de viață și obiceiuri comune. Prima documentație care atestă consumul acestei băuturi realizate cu metode similare din ziua de azi, a fost găsita în Etiopia, acum 500 de ani.
În acele vremuri doar marele continent African, în special populația islamica avea onoarea de a-l servi. Aceasta băutura a fost pusă în circulație in 1880 după decizia luata de împăratul Menelik și episcopul Bisericii Ortodoxe etiopiene Abune Matews.

Fiecare grup etnic atribuie un nume cafelei, și ceremoniei de degustare. Etiopia, Yemen, Egipt, Siria, Liban, Iordania, Turcia, Tunisia, Senegal, Indonezia, fiecare dintre aceste țari au tradiții splendide legate de consumul cafelei. Cafeaua pentru ei este un stimul, o ocazie și o oportunitate de socializare. Pentru a da o idee despre intensitatea acestor momente ne amintim unul dintre locurile simbol al acestei tradiții: Mevlevihane caffè, unde dansurile tradiționale “Sama” erau precedate de ceremonia consumului de cafea.

În secolul al 16-lea, cafeaua a fost o băutura de excelența în adunările religioase ale diferitelor comunități derviș din Istanbul. Cafeaua era gustată înainte de dansul ritual și le oferea un sprijin energetic în exercițiile spirituale tradiționale pe care le făceau ei; astfel cafeaua a devenit un moment de rugăciune. În 1925 Turcia a fost proclamată republica, iar grupările religioase s-au închis, prin urmare au pierdut dansurile rituale și ritualul cafelei a evoluat în noi forme de socializare.

În ziua de azi, “ceremonia” de degustare a cafelei este rar intima, se consuma la cafenea, cu colegi în ocazii de grup, așadar, preparatul acesteia a fost delegat cafenelelor. Așadar este esențială calitatea sa, de la alegerea materiei prime pana la folosirea aparatului de făcut cafea.
Iubitorii acestei băuturi vor socializa și vor comenta în legătură cu alegerile pe care localul le face: ce fel de cafea se folosește sau modul de folosire al mașinii de cafea, care este o sinteză sublimă a ceremoniei de pregătire, de la care se așteaptă cel mai bun rezultat și energia necesara omului de a înfrunta activitățile fizice și morale la care societatea de azi ne expune.


Acest lucru explică alegerea companiei La Cimbali, producătorul numărul unu în Italia de aparate de cafea, de a învesti în cercetare și dezvoltare. La momentul actual are 50 de brevete active, dintre care 15 acumulate în ultimi 3 ani.
În 2015 la expoziția din Milano a fost o oportunitate de a învăța despre noile realizări ale companiei italiene, lider de piață. Percepția pe care acest eveniment a dat-o a fost ca în acele mașinării se poate vedea cu ochiul liber progresul din prepararea cafelei. Toate tradițiile pierdute în timp sunt concentrate în aceste invenții foarte avansate tehnologic.
La Cimbali  prezintă noi modele de aparate de făcut cafea. Compania a adoptat sloganul “Cafeaua începe aici“, care conține o promisiune garantată de următoarele modele de espressoare:


LaCimbali S30, o mașina super-automata cu display touch-screen de  10.4 inchi care permite interacțiunea ca și cu o tabletă. Echipată cu un sistem care vă permite să programați aparatul la distanță și pentru a analiza datele de consum. O inovație, care îl face unic este PGS – sistemul de măcinare perfectă, un sistem de control în timp real a parametrilor de preparare a cafelei care efectuează corecții de măcinare asigurînd în acest fel o curgere constanta și o calitate optimă a produsului distribuit. Un detaliu semnificativ este faptul ca silozurilor de boabe de cafea sunt susținute de o pîlnie, care îl îndepărtează de surse de căldură pentru a menține integritatea și calitatea boabelor.


LaCimbali M100, este o mașina tradițională cu un conținut tehnologic ridicat care îmbunătățește gesturile barmanului în a pregăti o cafea sau un cappuccino. Cu BDS – Barista Drive System – îndruma barmanul prin toate etapele pentru a obține o cafea de înaltă calitate. Acesta mod este foarte simplu și intuitiv: barmanul plasează suportul filtrului, Magnum on Demand care este conectat prin intermediul Bluetooth recunoscînd tipul de suport de filtru astfel încît se eliberează cantitatea corectă de cafea măcinată și comunică aparatului care este programul de preparare. Barmanul de la acest punct va trebui doar să atașeze suportul de filtru și sa apese butonul de livrare. Iar rezultatul fantastic care se obține este datorat și sistemului TurboMilk, care permite să livreze într-o singura acțiune lapte fierbinte, cu sau fără smîntînă sau lapte spumat la rece; de asemenea, permite și programarea straturilor de emulsie, cantitatea și temperatura laptelui. Confortul de utilizare este îmbunătățită prin sistemul Turbo Steam Cold Touch care menține nonstop rece ai izolat tubulatura după trecerea aburului fierbinte astfel încît următoarele cafele nu vor pierde proprietățile caracteristice.